Novetat editorial: ‘Ventura’ i ‘Volem anar al Tibidabo’, de Cristina Clemente

cristina-clemente-ventura-tibidabo

La dramaturga Cristina Clemente (Barcelona, 1977) és la protagonista del nou volum de Dramaticles, la col·lecció que coediten Comanegra i l’Institut del Teatre, i que ara publica dos dels seus textos: Ventura (estrenada al Temporada Alta l’any 2015) i Volem anar al Tibidabo (Premi Revelació de la Crítica de Barcelona 2009), obres en què el pes argumental s’estructura al voltant de la família i el pas del temps.

Dues vides paral·leles unides per un mateix fet són les protagonistes de Ventura. D’una banda, la Maria és una metgessa de Celrà casada amb un metge i amb dos fills. De l’altra, la Teresa és una abnegada dona que dedica tots els seus esforços al seu germà, a qui un accident va deixar en cadira de rodes des de ben petit. Les seves vides alternen bons i mals moments, situacions que marcaran decisivament el caràcter de cadascuna. Així i tot, l’atzar sempre té la darrera paraula…

Volem anar al Tibidabo és una comèdia dramàtica que tracta un tema molt delicat amb sentit de l’humor, però sense frivolitats. Les protagonistes són dues germanes de vint i pocs anys que reben la notícia que la seva mare pateix Alzheimer, però decidiran amagar la malaltia tant a la mare com al pare amb una intenció ferma i admirable: que la parella visqui feliç en la seva ignorància.

Formada a l’Institut del Teatre i a la Sala Beckett, Cristina Clemente ha estrenat una desena d’obres en els darrers deu anys, textos amb què aconsegueix col·locar el lector davant d’un mirall i parlar dels temps actuals amb intel·ligència i sensibilitat. La seva feina ha estat lloada per crítica i públic, i fins i tot pels companys de professió, com ara Sergi Belbel, autor del pròleg d’aquesta edició i que destaca la naturalitat de les seves peces: “És molt difícil trobar obres directes, senzilles, que arribin al mateix temps al cor i al cap de l’espectador, estructurades sobre temes tan freqüents i recognoscibles com la família, la malaltia, el dolor, el pas del temps, però articulades sàviament amb una mirada nova, aparentment lleugera, però en realitat profunda, transcendent”.

Títol: ‘Ventura’ i ‘Volem anar al Tibidabo’
Autora: Cristina Clemente
Editorial: Comanegra
Col·lecció: Dramaticles
Data de publicació: Novembre 2017
ISBN: 9788417188160
Pàgines: 136 pàgines
Preu: 12,50 €