Novetat editorial: Vam ser nosaltres, de Golnaz Hashemzadeh Bonde

vam ser nosaltres

Mai no és fàcil afrontar una notícia colpidora sobre la pròpia salut; la negació, la incredulitat, l’esperança, es barregen de manera inconscient abans d’acceptar la crua realitat. L’escriptora Golnaz Hashemzadeh Bonde ha volgut posar en una situació límit com aquesta a la protagonista del seu darrer llibre, Vam ser nosaltres (Editorial Les hores), una novel·la d’amor i supervivència en què la Nahid, l’heroïna de la història, reflexiona sobre el seu passat mentre lluita contra un destí que intueix implacable.

Amb gairebé cinquanta anys, la Nahid rep una d’aquelles notícies que mai voldríem escoltar: l’especialista li comunica que pateix un càncer difícil de vèncer. Aquesta terrible notícia la portarà a fer balanç de la seva vida, rememorar la seva infantesa a l’Iran, evocar la història d’amor que va viure amb en Massod i recordar els dies de lluita per la llibertat durant la revolució de l’Iran l’any 1979; precisament els estralls d’aquella revolució van portar a la parella a emprendre una fugida cap a Suècia, on pretenien oferir a l’Aram, la seva filla acabada de néixer, un futur millor.

Considerada una de les veus joves més prometedores de la literatura sueca actual, Golnaz Hashemzadeh Bonde comparteix el camí d’exili que viu la seva criatura literària: nascuda a l’Iran, va fugir amb els seus pares cap a Suècia quan ella era ben petita. Vam ser nosaltres és la seva segona novel·la (la jove inicià la seva carrera literària l’any 2012, amb She Is Not Me), un relat en què hi aboca les emocions i els pensaments més profunds de l’ésser humà, sentiments acumulats i amagats durant tota la vida.

Títol: Vam ser nosaltres
Autora: Golnaz Hashemzadeh Bonde
Traductora: Meritxell Salvany
Editorial: Les Hores
Data de publicació: Març 2018
ISBN: 9788494677571
Pàgines: 232 pàgines
Preu: 17,90 €

Anuncios